Videoklip eller dokumentarudsendelser.

7 ting du skal vide inden, du dør.

En dansk dokumentar fra 2020 med personer, som har haft døden tæt på. Hvordan har det påvirket dem.
Se den her.

Foreningen Nærvær med Døden.

Jeg særligt begejstret for dette foredrag her, som ligger på deres YouTube kanal:
At tro på et liv efter døden

Foreningen har i øvrigt også flere andre online profiler fx: hjemmeside, Facebook profil og YouTube kanal.

Spiritismens Trossamfund.

Følgende er sakset fra deres hjemmeside.
Spiritismens Trossamfund blev stiftet den 25. maj 2017 af Jens Johansen (pædagog og spiritistisk medie) og Christina Frank (cand.merc. og seanceleder).

Den 25. oktober 2019 blev Spiritismens Trossamfund anerkendt som trossamfund i Danmark af Kirkeministeriet. En kæmpe milepæl er nået i dansk historie. Aldrig før – grundet tidligere lovgivning på området – har det været muligt for et spiritistisk trossamfund at blive anerkendt eller godkendt.

Men forarbejdet til oprettelsen af trossamfundet startede flere år tidligere, ja faktisk skal vi helt tilbage til 2014. Men i april 2018 kunne vi med stor glæde offentliggøre Spiritismens Trossamfund med alle fakta og detaljer, som de indgår i trossamfundets læregrundlag og opbygning”.

Her kan du se en udgave af en “spirituel bisættelse“.  Du kan vælge at spole frem til 16,5 minutter inde – eller se hele afsnittet.

Hvad kan jeg blive? Bedemand.

Produktionen er lavet af Rasmus Brohave. På hans YouTube kanal skriver han følgende.
”18. jul. 2022 Jeg synes døden er svær at forholde sig til. Men ikke desto mindre er det noget vi alle skal igennem på et tidspunkt. I dag er jeg taget til Nordjylland, for at følge Else. Hun arbejder til dagligt som bedemand og driver hendes forretning, Min Afsked. Jeg skal blandt andet overvære en bisættelse og med ud for at aflevere en kiste ved et krematorium”.

Samtale om livet. 

Etisk Råd.

Filmen består af sammenklip af interviews, hvor rådet har talt med en række mennesker, som har viden om og erfaring med forskellige aspekter ved livets sidste del.